Quality Cert Sarajevo sa svojim timom experta organizuje naprednu obuku 13 i 14 novembra za HACCP AUDITORE.
CILJ OBUKE:
Efikasno osposobljavanje uposlenih koji rade na implementaciji, vođenju, održavanju i unapređenju HACCP sistema.
- upoznavanje sa zahtjevima i temeljnim pojmovima,
- sticanje znanja o metodama i tehnikama planiranja i realizacije internih audita.
KOME JE OBUKA NAMIJENJENA:
- Proizvođači prehrambenih proizvoda;
-primarna proizvodnja,
-proizvodnja komponenti ili gotovih prehrambenih proizvoda,
-trgovci prehrambenih proizvoda
- Organizacije koje su dobavljači prehrambenoj industriji;
-čišćenje i sanitacija proizvodnih pogona,
-skladištenje,
-distribucija,
-pakovanje prehrambenih proizvoda,
proizvodnja ambalaže za pakovanje prehrambenih proizvoda)
- Ugostiteljski objekti;
- Organizacje koje proizvode druge elemente koji su u dodiru sa hranom.
SADRŽAJ:
- Zahtjevi za GMP / preduslovni program;
- HACCP principi i primjena – Codex Alimentarius;
- Pravni osnov za sigurnost hrane;
- Analiza opasnosti;
- Sljedivost;
- Priprema i provođenje internog audita; poboljšanje sistema;
- Vježbe;
- Ispit;
TRAJANJE ,TERMIN I MJESTO:
Dva dana od 09 do 17h Sarajevo
Prijave su obavezne broj mjesta je ograničen!
Prijavu možete izvršiti putem mail-a: info@quality-cert.ba
Prijave su otvorene do 10.11.2019.godine